Frk.Husgafvel passionerad stadsarkitekt. Arx förlag. Boken finns hos din lokala bokhandlare och hos nätbokhandeln.
Kan även beställas på mejl madeleine/at/arkitekturpoesi.com så kommer den med faktura på posten 220 kr + porto
Fina recensioner, några ligger att läsa under löpande inlägg.
MIN BÄSTA VÄN OCH JAG
10 ggr 13 cm, 34 sid, inbunden, fin liten presentbok med konst i närbild och poetiska texter, ny maj 2023. Köp på Söderslätts bok & papper eller mejla madeleine/at/arkitekturpoesi.com så skickar jag boken 110 kr + porto
AKTERSVALL
Ekström & Garay, 2020.
Christina Vigg läser jämt, Fröding och Lawrence Durrell, hon hämtar näring från Miró, Picasso och Aguéli, hon brinner, förför och längtar. Undervisar och arbetar. Hon kommer in i industrisamhällets guldår när hon gifter sig med civilingenjör Nils-Ivar Ejder. Tändsticksaktiebolaget, Asea, Alfa-Laval och kylkompressorer.Världskrig och revolution får familjen att flytta mellan Sankt Petersburg och Berlin, Lund och Finspång. Det handlar om ensamhet i tvåsamhet, om gapet mellan ingenjörskonst och konsten på väggarna, om kyrkkaffe och studiecirklar, om att inte vara en klängranka. Om glädjen i plikten. Och vem sköt egentligen Ivar Kreuger?Aktersvall är en återblick på ett liv. Om hemmahamn och horisont.Madeleine Brandin är arkitekt och har under många år arbetat som stadsbyggnadsdirektör. Hon har blivit utgiven med poesi och sakprosa, hon skriver återkommande i dagspressen. Aktersvall är hennes tionde skönlitterära bok.Köp i bokhandeln eller på Bokus eller Adlibris. Eller mejla madeleine/at/arkitekturpoesi.com så skickar jag boken 150 kr + porto
Omslag.Aktersvall-7.jpg
BIOLOGISKA SVITEN

Arx förlag, 2015

Innehåll Biologiska sviten

Hjärnan och jag, Att gå ut och gå, Att vara i solen, Att sitta, Stå balans, Att somna, Att vakna Min skuttiga hjärna, All denna vätska, Huden huden, Musiken och skönheten, Tio boxar

Köp i bokhandeln, på Adlibris eller Bokus eller skicka ett mail direkt till madeleine/at/arkitekturpoesi.com så kommer den på posten, 100 kr + porto

 

 

MED BRÖDET UNDER BRÖSTET – Mellan Stalin och Hitler, från Dneprepotrovsk till Trelleborg 

RL Publishing AB, 2013

Köp i bokhandeln eller beställ från Bokus, ca 190 kr

En liten vanlig familj från en tysk koloni i Ukraina flyr 1942 till fots undan ryssarna. De kommer till Lodz, fortsätter utmärglade flykten mot Tyskland. Anna hamnar som gatubarn, ensam, oönskad och oälskad i Östtyskland, hennes mamma och systrar i väst. Anna Lindgren, 77 år, gör författaredebut med en dokumentär som hon skrivit tillsammans med Madeleine Brandin.

Boken beställs genom mail till madeleine@arkitekturpoesi.com, reapris 100 kr + porto

 

 

LUST PÅ SÖDERSLÄTT

Arx förlag, 2013

”Lust på Söderslätt skildrar vandringar i Trelleborg och resor på slätten. Här berättas om bebyggelse i staden och omgivande samhällen. Kyrkor, industribyggnader och bostadshus från olika tider skildras, med både konst- och arkitekturhistoriska perspektiv, men även med ögonöppnande presentationer av tegelarkitektur, skånelängans konstruktion och kalkstrykningens teknik och betydelse. .. Språket är personligt och lättillgängligt.. Boken är rikt illustrerad med författarens instruktiva och illustrativa foton.” Johan Brinck, BTJ, 14103140.

Köp hos Söderslätts bok& papper eller Adlibris eller Bokus. Ca 186 kr.

Beställ bok från madeleine@arkitekturpoesi.com, reapris 90 kr + porto

 

 

CLAS OHLSON OCH JAG.

Peter Bjuhr ord & bild förlag, 2006

Hur är det att vara gift med en man vars favoritaffär är Clas Ohlson? Hur är det att behöva tävla om uppmärksamhet med verktyg, apparater och prylar?

”Hon bekräftar här tydligare och mer konkret viljan att blanda högt och lågt.. Med en sinnrikt utvecklad penna bryter hon upp och skruvar isär katalogens tekniska språk… använder fynden metaforiskt och humoristiskt. ..En frisk idé och en kul och djärv diktsamling” (BTJ)

”..klart annorlunda diktboken Clas Ohlson och jag. Resultat: en skön eftertänksam mix av katalog och underfundiga punchlines.” (Expressen)

”Många verktyg kan uppenbarligen bli symboler och språk uttryckas via verktygen…sinne för humor.. verktygen har konstfullt arrangerats som bilder.” (Blekinge Läns tidning)

”Lästips: Clas Ohlson och jag” (Humaniorabloggen: Oden/Svea, Stockholms stadsbibliotek)

Beställ bok 100 kr.

 

OCH HORISONTEN FÖLJER MED.
Accent förlag, 2004

”.. har mycket att berätta om människans byggande, men i lika hög grad om hennes känslor, tillkortakommanden och kärlek” (Kvällsposten)

”Finurlighet i associationerna, uppsluppen sensualism och plötsligt hisnande bråddjup.” (BTJ)

”.. kan tänka mig att en läsare som önskar poesi, men som gått bet i mötet med den samtida lyriken, i Brandins prosadikter får lust att läsa vidare.” (Skånska Dagbladet)

Beställ bok 50 kr

 

 

ARKITEKTENS ÖGA.

Roman, illustrerad. Accent bokförlag 2001

”Hus och miljöer känns i magen. I sin nya bok skildrar Madeleine Brandin de känslor och den lust hon får när hon beskriver olika platser. Men boken är också uppbyggd som en spännande roman.” (Skånska Dagbladet)

”Boken är en märklig blandning av arkitekturhistoria, reseskildring och kärleksroman. Författaren lyckas skickligt genomföra idén.. mycket välskriven och lättläst.” (Bibliotekstjänst)

”Arkitektens öga är en ovanlig bok” (Arkitekten)

Beställ bok 80 kr

 

DIKTER FÖR SÄRBOENDE OCH LÅNGPENDLARE.
Ord & visor förlag, 1999

Tjugotvå komma fyra mil. Älskade, kom! Från Söderslätts öppna sädeshav till Blekinges brun-lila klippor, i lust och längtan. Pendlarna, han och hon, talar växelvis i vardagsnära dikter.

Stadsarkitekten i Vellinge kör över Söderslätt. Det ger tröst och lisa och det är henne en stor glädje att se husgavlar, fönster och plank, koställen och gårdar, byar på avstånd. Vägarna är leriga, åkrarna är vidstäckta, havet blänker vid horisonten. Möten och avstånd. Föremål flimrar vägfarare och tågälskare förbi. En stövel i vägrenen, ett blått hus, en överkörd grävling, alla har vi sett dem och förvånats.

Resorna ger andrum, ger tid at se och tänka. I Dikter för särboende och långpendlare (Illustrerad, Ord&visor förlag, 1999) talar han och hon växelvis i vardagsnära dikter.

Beställ bok 40 kr

 

LEJONETT HAR GÅTT.
Studiekamratens förlag, 1996

”.. humor och känsla.. riktigt charmiga.. konkreta.. kärlekrelation” (Sydsvenskan)

”.. starkt och övertygande.. att gestalta en kännande och bejakande kvinna, som samtidigt äger kraft och klarsyn nog att konfrontera det svåra” (Borås tidning)

”Fotona ger en extra dimension” (Länstidningen Östersund)

 

Beställ bok 40 kr

 

 

MISTLUR.
Roman, illustrerad.Trelleborgs Allehanda civiltryckeri förlag, 1985

Detta är en bok om människorna och livet i Trelleborg. En kärleksförklaring till en bygd.

 

Beställ bok 30 kr