recensioner av Lust på Söderslätt

22 jan 2014

BTJ , redaktör Johan Brinck, epos 14103140 skriver bl a:

”Lust på Söderslätt” skildrar vandringar i Trelleborg och resor på slätten. Här berättas om byggnader och bebyggelse i staden och omgivande samhällen. Kyrkor, industribyggnader och bostadshus från olika tider skildras, med både konst- och arkitekturhistoriska perspektiv, men även med ögonöppnande presentationer av tegelarkitektur, skånelängans konstruktion och kalkstrykningens teknik och betydelse… Språket är personligt och lättillgängligt. Byggtekniska facktermer förklaras i en ordlista. Boken är rikt illustrerad med författarens instruktiva och illustrativa foton… Utmärkta kartor gör det lättare att följa vandringarna.”

Thomas Nydahl, författare och skribent, skriver på sin blogg Occident bl a: ”Hon har många strängar på sin lyra, arkitekten och författaren Madeleine Brandin. Så heter hennes hemsida också Arkitekturpoesi, som en antydan om spännvidden. Sent under hösten 2013 kom hon med två nya böcker.  Lust på Söderslätt är en mycket typisk Brandin-bok som förenar en kulturhistoriskt insiktsfull blick med en poetisk närvaro i landskapet. I vackra bilder och texter tar hon oss till ett skånskt landskap som vid sidan av Österlen-romantiken ter sig tämligen okänt… Brandin tar oss till sitt eget Östra Stranden i Trelleborg, till alla de små byar, småvägar och kulturminnesmärken hon finner. Så skriver förstås den på området och i landskapet kunniga som har ögonen öppna och sinnena redo för en resans poesi! Och om man som läsande människa vill lära känna Skåne lite bättre kan man med fördel börja med Brandins bok.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv