Mudder muller

Mjölkvitt har det blivit, vattnet. Det är onekligen ganska vackert. Nu är pirarmarna byggda, och det är inte vackert. Blänkande vattenytor söder om Glasbruksgatan är snart ett minne blott. Hamnbolaget tar det planeringsutrymme som samhällsbyggnadsnämnden inte axlar och blandar bort korten mellan hamnen och sjöstaden. Hamnen är en industriell och kommersiell verksamhet där man vill ställa upp trailers så effektivt som möjligt. Hamnen har inte som sitt intresse att öppna upp hamnområdet för trelleborgarna. Hamnens uppdrag är inte heller att skapa en trevlig och attraktiv stad att bo och arbeta i. Men det måste vara kommunpolitikernas intresse, ambition och yttersta mål! Det finns ett nu, det finns ett sedan. Dagarna rinner som guld mellan våra fingrar. Jag växlar mellan vrede, vanmakt och ledsenhet när jag ser det som händer- och det som inte händer – med min stad.

Läs hela artikeln under fliken ”Krönikor i TA”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv