Vatten och fyrar

25 mars 2012

Vatten är ett måste för livet. Våra boplatser lägger vi där vi kan få vatten. Lyssnat på ett föredrag av vattenverkets chef i Karlskrona, Kenneth Johansson. Bara 3 % av allt vatten på jorden är sötvatten. Det är vårt viktigaste livsmedel och kostar bara 2 öre/liter inkl. reningen av avloppsvatten. Det finns verkligen ingen anledning att köpa flaskvatten i Sverige. I Trelleborg hör vi till den knappa fjärdedel av landets befolkning som kan njuta av att dricka grundvatten. Om detta vill jag lära mig mer. Det är ett veritabelt samhällsbyggande att ordna gemensamt för vatten och avlopp. Vi vrider på kranen och det strömmar ut.

Vattenborgens vänner var arrangör. Vid Smygehuk finns en fyrförening. Årsmötet var i torsdags och Svenska fyrsällskapets stiftare Esbjörn Hillberg höll ett informativt och spännande föredrag. Våra närmaste fyrar är de i Smygehuk, Trelleborgs hamn och Falsterbo. Nya fyrar byggs inte, sjöfarten vägleds på annat sätt idag, och våra fyrbyggnader är alltså oersättliga. Det bildas nya fyrsällskap hela tiden, nu finns det 75 stycken i Sverige som engagerar sig i 145 fyrar. Det finns många fler!  Gå in på www.fyr.org

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv