Väggen

20 mars 2012

Har artiklar att skriva, föredrag som ska förberedas, men kunde inte bärga mig. Jag ville höra slutet på radioföljetongen (på SR:s hemsida kan man lyssna i förväg på de avsnitt som ska sändas framöver). Den österrikiska författaren Marlene Haushofer skrev 1963 den suggestiva romanen ”Väggen”. Som radioföljetong blev den i 24 avsnitt, del 22 sändes idag. Den har f ö blivit spelfilm i år. Nå, jag passade på att stryka lite tvätt och lyssnade på datorn. Med blandade känslor och många tankar har jag nu hört slutet. Det är en stor konst att få slut på berättelser som byggt upp frågor och förväntningar på lösningar och svar.En märklig och fascinerande roman hur som helst. Jag har sett några avsnitt av teveserien Äkta människor, den om människoliknande robotar. Intelligent och tänkvärt tycker jag. Vad är en människa? Sista avsnittet som sändes i söndags gav ett öppet slut som gjorde mig besviken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv