ett nytt ord

13 maj 2017 Har läst Thomas Sjödin. Han skriver om ordet kanske, det kan indikera osäkerhet eller tveksamhet men behöver inte göra det. Det är ett hoppets ord, riktat mot möjligheter. Den tvärsäkre ställer sig utanför trons värld. Wislawa Szymborska skriver ”Jag tror på den darrande handen/ jag tror på den ödelagda karriären/ jag tror på åratals bortkastad möda/ jag tror på hemligheten som tas med i graven”. Om man särskriver kanske öppnar sig möjligheter KAN SKE.

Tack för detta, jag har själv ofta använt ordet kanske, men på ett vagt, lite negativt sätt. Nu betyder det kan ske! Majdag på Söderslätt. Två vita segel mot ett vitt västerhav, vit plats över svart åker. Randigt tegelhus gör mig glad. Vit sandig mjölig jord, fallna träd och upprätta träd. Horngäddefiskare i sjöstövlar långt ute i vattnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv