recension av Biologiska sviten

15 maj 2015

Så här skriver Thomas Nydahl, författare och förläggare om min nya bok på sin blogg den 5 maj. ”Det jag tycker allra mest om i Madeleine Brandins poesi är hennes klurighet, hennes lek med språket, hennes ständiga kretsande kring livets elementära ting… Kroppen, den enda vi har, är ju platsen för allt. Bokstavligt talat allt. Brandin utforskar vad som händer i kroppen när den befinner sig i olika situationer och livsskeden. Därmed blir hennes diktsamling – för övrigt väldigt roligt illustrerad av henne själv – också en bok om födelse, liv och död…  Läs dikterna i samlingen, den är nämligen i all sin finurlighet en trösterik och vacker bok

http://nydahlsoccident.blogspot.se/2015/05/madeleine-brandin-biologiska-sviten-arx.html

I Trelleborgs Allehanda skriver Felicia Stenroth bl a ”Brandins dikter illustreras av enkelt tecknade fåglar som också rymmer ord inuti. ”BIOLOGI ÄT OCH DU BLIR GLAD, KEMI MOTIONERA OCH DU BLIR GLAD, FYSIK FLYG OCH DU KOMMER TILL HIMLEN”. Förutom att fåglarnas kroppar rymmer delar av dikterna, kan de också ses som mänskliga gestalter och är dråpligt humoristiska.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv