nytt på horisonten

8 april 2015 När jag står utanför sjöboden syns ingenting. När jag står utanför huvudhuset som ligger 80 cm högre ser jag plötsligt en rad blinkande röda ljus på horisonten. Till slut förstår jag att det är vindkraftverken på Kriegers flak. Nästa morgon kunde jag i kikaren från ovanvåningen räkna 45 verk. Det ska bli 128 st med höjd 170 meter.

Ett bevis på att jorden är rund. När jag står vid sjökanten försvinner horisonten bortom synhåll ca 6 km bort. Med den också vindkraftverken. Står jag lite högre upp, 2.30 m ö h ligger husets trappa, så höjs min ögonhöjd och jag ser verkens övre del. Krigers flak ligger 3- 4 km från Skånes sydkust, det är ungefär lika långt till Rügen. I väster ligger Mön ca 4- 5 km från verken. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv