höstmörker och föreläsningar på landet

20 okt 2014. Hemkommen från föreläsning om Lust på Söderslätt. Hammarlövs församlings lekmannakår i Fuglie församlingshem hade bjudit in mig. Det är speciellt och ganska exotiskt, varm trygg robust stämning bland de 28 personer som var där, vi sjöng en psalm efter föredraget och prosten välsignade oss. Jag mindes plötsligt hur min mamma brukade lägga pengar på gatan  i Frälsningsarméns gryta, som skulle hållas kokande, just för att det var så starkt att få bli välsignad.

Förra veckan var jag och Anna Lindgren i Simrishamns bibliotek och talade tillsammans om Med brödet under bröstet. En stark och gripande kväll, extra mycket när vi sen gick runt och tittade på de hus där hon bott och där restaurang Skeppet låg.

Åkrarna står översvämmade med gult vatten efter gårdagens kraftiga regn, 35 mm. Jag visade upp dräneringsrör av tegel i Fuglie. Nu faller löven och mörkret är stort över slätt och hav.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att läsa Madeleine Brandins böcker.
las om Madeleine Brandins förelasningar.
Madeleine Brandin anordnar olika aktiviteter. Klicka och läs mer.
Madeleine Brandins bilder.
Arkiv